Mecmesin Shotcrete Penetrometer

VFG Shotcrete Penetrometer
A VFG Shotcrete Penetrometer a Mecmesin speciálisan fiatal lőttbeton tűpenetrációs vizsgálatához készített műszer-összeállítása. A műszer alkalmas BS EN 14488-2 (A eljárás) szabvány alapján való vizsgálatra.

Az érintőképernyős megjelenítőn N-ban jelennek meg a mért értékek. A VFG Shotcrete penetrométer képes vizsgálat-sorozatok (batch) rögzítésére is. Minden N-ban mért értéket automatikusan átvált a MPa-ba a kiválasztott adalékanyag szemnagyságától függően kiválasztott kalibrációs görbéből (8 mm, vagy 16 mm). Az átváltott értékek azonnal megjelenítésre kerülnek a műszer kijelzőjén egy táblázatban. Tovább az áttekintéshez
AFG Shotcrete Penetrometer
Az AFG Shotcrete Penetrometer a Mecmesin speciálisan fiatal lőttbeton tűpenetrációs vizsgálatához készített műszer-összeállítása. A műszer alkalmas BS EN 14488-2 (A eljárás) szabvány alapján való vizsgálatra.

A műszer nyomógombokkal rendelkezik és digitális kijelzőjén jelennek meg a mért értékek N-ban. Ez a műszer nem képes automatikus MPa-ba való átváltásra, de elmenthetők a műszer belső memóriájába. Az adatok letölthetők PC-re későbbi analízisre, MPa-ba való átváltásra EN 14488-2 szabvány szerint. Tovább az áttekintéshez
Áttekintés A Shotcrete Penetrometer-ek a Mecmesin speciálisan fiatal lőttbeton vizsgálatához készített műszer-összeállításai. Nemzetközi szabványoknak megfelelően teszi lehetővé fiatal lőttbeton tűpenetrációs vizsgálatát a szilárdulási idő első néhány órájában. Mindkét modellel lehetséges BS EN 14488-2 (A eljárás) szabvány alapján való vizsgálat.
Legfőbb jellemzők
  • Mérés lehetséges mértékegységei: N, lbf, vagy kgf
  • 1000 N-os kapacitás
  • EN14488-2 szabvány előírását bőven meghaladó ±1 N-os pontosság
  • VFG Shotcrete Penetrometer - Vizsgálat-sorozatok (batch) rögzítése, automatikus MPa átváltás
  • AFG Shotcrete Penetrometer - 500 mérés belső tárolása, későbbi Excelbe való letöltéshez
BS EN 14488-2 (A-eljárás) A konzisztencia ellenőrzése létfontosságú a beton szilárdulási folyamatának kezdeti szakaszában a maximális szilárdság biztosítása érdekében. Ezt a szilárdulási szakaszt 0,2 és 1,2 MPa között határozták meg.

Az MSZ EN 14488-2 Lőttbeton vizsgálata. 2.rész. - Fiatal lőttbeton nyomószilárdsága szabvány írja le a mérési eljárást; többszöri tűpenetrációs vizsgálatokat, melyekkel kiszámítható a nyomószilárdság.

A Shotcrete Penetrometer ±1 N-os pontossággal rendelkezik, mely messze meghaladja a szabvány által előírtakat. A műszer más vizsgálatokkal együtt a szilárdulás későbbi fázisaiban is használható.
Tulajdonságok és előnyök
Stabil, könnyen tisztítható és hordozható megoldás
Beépített 1000N-os erőmérő cella
15 db könnyen és gyorsan felszerelhet penetrációs cseretű
Folyamatos kijelzés azonnali és átlátható mérési eredmények
Megfordított kijelző az eredmények könnyű leolvasásához
Egyszerű, képzetlen személyek számára is alkalmas kezelés
Teljes készlet helyszíni vizsgálatokhoz A Shotcrete Penetrometer vizsgálati készlet két típusa érhető el.
Kapcsolódó nemzetközi szabványok MSZ EN 14488-2 - Lőttbeton vizsgálata. 2. rész: (A eljárás) - fiatal lőttbeton nyomószilárdsága

Adatlapok / Prospektusok